2020; het jaar van het digitale werken

Digitaal werken is niet alleen de toekomst maar het is het heden, ook voor het notariaat. In de komende maanden leggen we aan de hand van verschillende modules uit hoe je als notaris digitaler kan gaan werken.

Online Dossier
Een veilige manier van gegevens delen én een digitale kluis voor je cliënten! De inloggegevens van de cliënt blijven geldig, ook na het afsluiten van het dossier. Elke keer dat de cliënt weer bij jouw kantoor komt zien ze hun voorgaande dossiers met akten en correspondentie. De cliënt kan ook veilig stukken terug delen, fijn om je cliënt ook een veilige manier te bieden om een kopie van hun identiteitsbewijs en andere belangrijke documenten te delen! Het is in combinatie met de Workflow ook mogelijk om je klant automatisch op de hoogte te houden van de voortgang van het dossier. Zo voorkom je onnodige contactmomenten en betrek je je cliënten bij het dossier.

Recherches inplannen
Recherches zijn nodig om de juistheid van de gegevens te controleren, een noodzakelijke handeling die toch veel tijd en klikken kost. Door recherches in te plannen is alleen de controle nog nodig. Bij het aanmaken van het dossier neem je direct de volgende recherches op in de planning, middels een melding wordt je op de hoogte gebracht van de wijzigingen. Dit geldt voor zowel de her- en na recherche van objecten als van cliënten.

Notities en taken
Met digitale notities en taken is iedereen op de hoogte van gebeurtenissen van een dossier. Een bijkomend voordeel is dat deze niet van een dossier af kunnen waaien én dat ze voor altijd bewaard blijven. Een notitie of taak kan je ook toevoegen bij een cliënt, zo kan je met de cliënt afstemmen dat je hen over 5 jaar weer belt om te controleren of het testament nog actueel is.

In de volgende blog meer informatie over onder andere notities en taken, iDEAL betaalverzoeken, automatische betaalbestanden en relatiebeheer.

Wil je persoonlijk afspreken om te kijken hoe jouw kantoor digitaler kan werken? Maak een afspraak via info@dirict.nl of klik op de knop bovenaan deze pagina!