2020; het jaar van het digitale werken

Online of digitaal werken is niet meer alleen de toekomst maar het is het heden, ook voor het notariaat. In deze blogs leggen we aan de hand van verschillende integraties die beschikbaar zijn in Notarisdossier uit hoe je als notaris digitaal en ook op afstand kan werken.

Budgetbeheer
Weet jij hoeveel winst of verlies je maakt per dossier? Door de uitgebrachte offerte aan het dossier te koppelen wordt het honorarium ingesteld als budget. Als je tijd schrijft op het dossier worden de geschreven uren verrekend met het honorarium en middels een percentage zie je hoe winstgevend je dossier is geweest.

Betaalbestanden
Notarisdossier biedt de mogelijkheid om betaalbestanden te generen die via Twinfield automatisch verwerkt worden richting de bank. In plaats van betalingen handmatig in te voeren in het onlinebankierensysteem, wordt dit gedaan door de combinatie Notarisdossier en Twinfield.
Door in de nota van afrekening derde partijen te koppelen aan specifieke regels wordt de betaling aan die partij gedaan. Met deze module win je niet alleen veel tijd, maar beperk je ook het risico op fouten bij het handmatig invoeren van de betalingen. Van invoer naar controle!
Handig: ook voor het uitbetalen van de overdrachtsbelasting.

iDEAL
Het is mogelijk om via Notarisdossier een iDEAL betaalverzoek voor een declaratie klaar te zetten in het Online Dossier. Hierdoor krijgt de cliënt de mogelijkheid om de declaratie eenvoudig en snel te betalen.

De iDEAL betalingen en financiële transacties verlopen via Mollie, een Payment Service Provider. Dit is de gebruikelijke manier om met iDEAL te koppelen. Je gaat als kantoor zelf een overeenkomst aan met Mollie en je moet door hen geaccepteerd worden.

Voordelen iDEAL betaalverzoek

• Cliënten betalen volgens onderzoek 30% sneller;
• De boekhouder hoeft de declaraties niet meer door te boeken;
• Boekhouder hoeft alleen nog de uitbetaling van Mollie te boeken.

Wat merkt de cliënt van iDEAL
Als de cliënt inlogt in het Online Dossier zien ze op de homepagina de knop Betaalverzoeken. Als ze daar heen gaan komen ze in het overzicht van de betaalverzoeken, zowel openstaand als voldaan. Bij het openen van een betaalverzoek zien ze de declaratie met eventueel de urenspecificatie, de gegevens van de declaratie (zoals bedrag, vervaldatum en betaalstatus) en de iDEAL-betaal-knop.

Wil je persoonlijk afspreken om te kijken hoe jouw kantoor digitaal kan werken? Maak een afspraak via info@dirict.nl of klik op de knop bovenaan deze pagina!