Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

Meertaligheid in Notarisdossier

10 Jun, 2022

Het wordt steeds belangrijker meerdere talen te ondersteunen. Voor het juridische deel wordt gebruik gemaakt van een tolk maar de tussentijdse communicatie met buitenlandse cliënten is tijdrovender.
Speciaal voor hen focussen we ons dit jaar op meertaligheid. Waarom? Zodat jij als jurist makkelijk en snel met hen kunt communiceren.

Online Dossier
Het Online Dossier wordt gebruikt voor de documentuitwisseling van zowel het kantoor naar de cliënt als andersom. De cliënt kan ook op een veilige manier documenten delen met het kantoor, deze documenten worden direct opgeslagen in het dossier. Dit is vele malen handiger en veiliger dan documenten per mail delen en daarom gaan we het Online Dossier ook in het Engels beschikbaar maken. Dit jaar komt voor al onze klanten de nieuwe versie beschikbaar. Naast de vertaling krijgt het Online Dossier ook een make-over en wordt het duidelijker voor de cliënt.
Later meer hierover!

Comparitie
Samen met Lexence notarissen hebben we de Engelse comparitie ontwikkeld. Handig voor Engelse akten. De structuur van de comparitie is per kantoor instelbaar.

Voorkeurstaal
Per cliënt kun je de voorkeurstaal instellen. Als deze niet is gevuld, wordt Nederlands standaard geactiveerd. De voorkeurstaal zorgt dat correspondentie automatisch in de geselecteerde taal opgesteld wordt. Zo hoef je niet handmatig van sjabloon te wisselen, Notarisdossier zorgt daarvoor.

Nota van afrekening
De nota van afrekening is in drie talen beschikbaar: Nederlands, Engels en Duits. Eenmalig stel je de tussenkoppen, notaregels en slotteksten in. Kies per partij in de nota wat de voorkeurstaal is en maak tegelijkertijd de nota’s in verschillende talen!

Declaratie
Je kunt een declaratie maken in Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans. Vergeet niet de slotteksten te vertalen! Als de taal niet is ingesteld wordt de Engelse vertaling gebruikt.

Sms- en e-mailsjablonen
Je kunt sjablonen in Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans maken. Op basis van de voorkeurstaal wordt het sjabloon per partij in de juiste taal gemaakt.