Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

Top 3 grootste tijdsbespaarders 2021

12 Nov, 2021

Software is niet alleen een tool om je administratie bij te houden maar het helpt je ook om sneller te werken. Het afgelopen jaar hebben wij ook hard gewerkt om Notarisdossier te optimaliseren zodat je meer tijd overhoudt om de dingen te doen waar je voor gestudeerd hebt. Net zoals op een notariskantoor zijn het soms de kleine dingen die een groot verschil maken.

De top 3 grootste tijdbespaarders van 2021 tot nu toe:

1. Actieknoppen in Workflow
Echt digitaliseren met actieknoppen in Workflow. Wat het doet? Met 1 druk op de knop ben je in het scherm waar je je actie gaat uitvoeren.
Dit voorkomt onnodig veel klikken én sommige acties starten automatisch een andere actie. Zo worden de taken voor het toekennen van aktenummers automatisch afgevinkt bij het uitvoeren van deze actie.
Datums van de waarborgsom en datum ontbindende voorwaarden worden automatisch als deadline ingesteld en je krijgt een melding als deze verstrijkt. Omdat Notarisdossier een webapplicatie is kun je naar iedere website verwijzen, dus ook naar Stater of WVG.

2. Integratie met het Huwelijksgoederenregister
Een bulkcheck doen is enorm efficiënt, het systeem voert alle checks per dossier tegelijk voor je uit. Hier hebben we een integratie met het Huwelijksgoederenregister aan toegevoegd.
Standaard worden nu checks gedaan voor Kadaster, BRP, VIS, CIR, CCBR, HGW, KvK en Compliance. Je kunt deze inplannen en in een dagoverzicht alle checks in één keer vergelijken. Voordeel: geen gegevens meer overtypen of uitslagen handmatig opslaan!

3. Kadaster SYVAS
5 november is ons eerste kantoor gestart met SYVAS via Notarisdossier. Eerste indruk van het kantoor: “Het is veel minder werk dan inschrijven via WebElan en het is heel makkelijk, geweldig!”
SYVAS werkt vergelijkbaar met het inschrijven bij het CDR. Heel veel wordt door Notarisdossier al ingevuld en gekoppeld, in tegenstelling tot hoe dit werkte via WebElan.
Je bespaart niet alleen tijd maar voorkomt ook fouten.

En dat is wat je wilt, minder fouten maken en tijd besparen waar mogelijk zodat jij je richt op de inhoudelijke zaken.
Benieuwd naar alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar en/of de planning voor 2022? Stuur een mail naar marleen@dirict.nl voor meer informatie.

Slimme software