Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

Laatste ontwikkelingen Notarisdossier

5 Apr, 2023

Een half jaar Notarisdossier

Het is alweer een half jaar geleden dat ik mocht aansluiten bij het groeiende Notarisdossier team en kennismaakte met de wereld van de notaris en de bijbehorende software. Sinds oktober vorig jaar mag ik me (de eerste!) productmanager van Notarisdossier noemen. Notarisdossier wilde verder innoveren en dat bleek gecombineerd met mijn eerdere ervaring als productmanager direct een match. Via Notarisdossier verstuurde ik een notificatie naar alle klanten om kennis te maken, en direct regende het uitnodigingen. Zodoende heb ik al behoorlijk veel contacten kunnen leggen en kennis opgedaan van de notariële wereld.

Mijn eerste bevindingen

Uit de gesprekken bleek meteen al de grootste verschuiving in het notariaat van dit moment: meer fusies die leiden tot grotere kantoren. Mede door de hoger wordende eisen op het gebied van de WWFT en de bijbehorende poortwachtersfunctie wordt het steeds minder werkbaar om met een klein kantoor het complete spectrum aan diensten met een goede kwaliteit te kunnen leveren. Ook het tekort aan personeel draagt hieraan bij. Ik mocht bij verschillende kantoren meekijken met de gebruikers, en soms zelfs bij gesprekken met de cliënten zitten. Daar leerde ik dat betrouwbaarheid de allerbelangrijkste kwaliteit van Notarisdossier is. Je moet er zeker van zijn dat de applicatie voldoet aan alle wet- en regelgeving inclusief de onmisbare integraties met alle ketenpartijen.

Integraties

Een andere observatie is dat Microsoft tools, zoals mail, agenda en Word, voor gebruikers zo ongeveer even belangrijk zijn als het dossier. Vaak zag ik twee beeldscherm met aan de ene kant Notarisdossier en aan de andere kant Microsoft Outlook. In verschillende gesprekken met kantoren die willen innoveren merkte ik dat daarbij de keuze voor een SaaS-applicatie bijna vanzelfsprekend wordt, inclusief het steeds intensievere gebruik van Microsoft 365.

Laatste ontwikkelingen Notarisdossier

Al deze trends maken de keuze voor Notarisdossier alleen maar logischer. Intussen hebben we niet stil gezeten: ons gloednieuwe Online Dossier is volledig live gegaan. We zagen dat 60% van de cliënten via hun smartphone naar het portaal gaat. Daarom is het nieuwe Online Dossier volledig responsive opgezet en dus ook mobiel te gebruiken. Daarnaast ondersteunen we KIK inzage 6.0 inmiddels, je merkt hier weinig van maar achter de schermen kostte dit veel tijd. Daarnaast is de Microsoft 365 Agenda add-in, waarmee afspraken automatisch in de agenda komen, live bij de eerste klanten en staan we op het punt om onze Microsoft 365 Mail add-in te publiceren.

Onze plannen

Daar blijft het niet bij! We hebben in de achterliggende periode een vernieuwde productvisie gedefinieerd op basis van bovenstaande trends, en een bijbehorende roadmap ontworpen. Dit jaar kun je van ons verwachten dat we sowieso inspringen op alle ontwikkelingen vanuit de KVK, het Kadaster en de KNB. Daar bovenop zetten we in op Microsoft 365 integraties. En last but not least: 2023 wordt het jaar waarin wij onze eerste AI-features gaan introduceren! Over dat laatste later meer…
Ik kijk er naar uit om samen Notarisdossier nog beter te maken

Mocht je vragen hebben, of willen weten wat onze plannen zijn, neem dan contact mij op via otto@notarisdossier.nl

– Otto Casteleijn