Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

‘Notariaat van de Toekomst’ groot succes

21 Feb, 2023

Op donderdag 9 februari vond het evenement ‘Notariaat van de Toekomst’ plaats in het Beatrix theater. Ruim 350 aanwezigen hebben genoten van een ruim opgezet programma. Zo waren er zeven workshops waarvan ieder er drie kon bijwonen, was er een inspirerende key-note spreker en werd afgesloten met een paneldiscussie en netwerkborrel. Hieronder een paar highlights van deze fantastische dag.

 

Niet zien en uit je comfortzone stappen
De dag werd afgetrapt door Joost Rigter. Joost heeft nog 0,8% zicht en is daarmee praktisch blind. Hij nam ons mee in zijn wereld door iedereen een slaapmasker te geven. Hiermee tastte niet alleen hij in het duister, maar ook alle aanwezigen. Iedereen kreeg de opdracht om op te staan, rond te wandelen en kennis te maken met anderen. Zonder elkaar te zien. Voor velen een stap buiten hun comfortzone, voor Joost dagelijkse kost. Het laat je zien dat je ook buiten je comfortzone successen kunt behalen, hoe klein ook. Welke doelen stel jij jezelf? En welke doelen heb je die je eigenlijk zou willen schrappen? Iedere dag kan succesvol zijn. Het is maar net wat je meet.

Zeven workshops
De dag ging verder met workshops, het programma was naar eigen wens in te delen. Zo waren er workshops over werkplezier, verandermanagement, werkgeverschap, dienstoptimalisatie, procesoptimalisatie, security en marketing. Bewust geen juridisch inhoudelijke onderwerpen, omdat een notariskantoor meer is dan alleen juridische zaken. Een notariskantoor is een onderneming, dat te maken heeft met dezelfde onderwerpen als ieder ander bedrijf. We hopen dat de cursussen geïnspireerd hebben tot veranderingen.

 

Paneldiscussie
De dag werd afgesloten door een paneldiscussie over de (digitale) toekomst van het notariaat. Isabelle Cox (bestuurslid KNB), Lars Boelaard (notaris), Anne Postuma (kandidaat-notaris), Pablo van Klinken (oprichter Notariële Diensten) en Chris Nugteren (managing director Van Brug, Notarisdossier en Quantaris) hebben hun gedachten gedeeld over de toekomst van het notariaat. Cliënten worden steeds veeleisender en verwachten snel reactie. Het wordt daarom steeds belangrijker de cliënt op de hoogte te houden van de status van het dossier. Ook werd aandacht gegeven aan de toegankelijkheid van het notariaat. Voor het notariaat ligt daar een kans en de KNB heeft aangegeven om in het verlengde van dit congres aandacht te schenken aan het notariaat van de toekomst tijdens de regiobijeenkomsten.

Software
Hoewel de dag niet inging op de verschillende software, is dit wel een onmisbaar onderdeel van de toekomst. We zien in de consumentenmarkt grote veranderingen met ChatGPT en AI. Met Notarisdossier willen hierop inspelen en daarom hebben ook wij onze toekomstvisie in kaart gebracht. Wij zullen later dit jaar een webinar geven over onze visie op de markt en de aanvulling van ons product.

 

Wil je napraten over deze dag of een afspraak maken om de visie van Notarisdossier te bespreken?

Neem contact met ons op via marleen@notarisdossier.nl of 06 380 70 670.