Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

Inspiratie

Branche
gerelateerd

Blogs

Nieuws

AI in Notarisdossier

13 Sep, 2023

De komst van Chatgpt zorgde vorig jaar november voor een schokgolf. Ineens bleek de belofte van onbegrensde mogelijkheden door middel van generatieve AI toch onverwacht snel uit te komen. Kunstmatige intelligentie (en de achterliggende techniek) is ineens voor iedereen beschikbaar.

AI-landschap

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en is er een compleet landschap ontstaan aan AI-toepassingen. Er zijn nieuwe bedrijven ontstaan puur gebouwd rondom AI, en veel softwarebedrijven hebben met de techniek achter Chatgpt ook uitbreidingen aan hun eigen product gedaan. Zo ook Notarisdossier. In samenwerking met VDB Notarissen hebben we een eerste experiment gedaan: NotarisAI Schrijfassistent. Deze is enkele weken geleden als betaversie op aanvraag beschikbaar geworden. Ondertussen maken 30 notariskantoren gebruik van deze functionaliteit.

De NotarisAI Schrijfassistent

De NotarisAI Schrijfassistent helpt je om emailteksten die je vanuit Notarisdossier verstuurt toegankelijker te maken. Je krijgt hierbij suggesties voor een toegankelijkere versie van de een tekst die je geselecteerd hebt. We maken gebruik van de Azure OpenAI Service van Microsoft. Microsoft garandeert dat de data die door de gebruiker wordt ingevoerd op geen enkele manier bewaard blijft. Ook de opslag voor filtering op misbruik is door Microsoft op ons verzoek uitgezet.

Waarom we dit doen

Wij geloven in een toekomst waarin AI een grote rol speelt en willen hier op inspelen met ons product. Tegelijkertijd is de techniek nog nieuw en hebben we experimenten nodig om uit te vinden hoe we AI het beste toe kunnen passen.
Daarom hebben we onze klanten gevraagd om feedback te geven op de functionaliteit. Daarmee kunnen wij leren wat de behoefte voor AI in het notariaat inhoudt en kunnen we onze volgende AI-functionaliteit gaan ontwikkelen.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op.

– Otto Casteleijn